Fire extinguishing systems in commercial kitchens — System design, documentation, and test requirements
Status:
Valid
Buy this standard
StandardSwedish standard
·
SS-EN 17446:2021
Fire extinguishing systems in commercial kitchens — System design, documentation, and test requirements
Subscribe on standards with our subscription service. When you use our service you can be assured the latest editions and easy access.
Read more about SIS Subscriptions
I det här dokumentet fastställs minimikrav rörande utformning, installation, provning och underhåll av
samt funktion hos fasta automatiska brandsläckningssystem för skydd av kök som omfattar
tillagningsutrustning, fläktkåpor, filterhus och imkanaler. I dokumentet finns även krav gällande
konstruktions- och komponentprestanda utifrån vad som är tillämpligt för specifika typer, utformningar,
storlekar och arrangemang av förkonstruerade brandsläckningssystem för kök.
Dokumentet är inte tillämpligt för kök i hushåll eller utrustning för industriell livsmedelsproduktion.
De detaljerade provningsförfarandena för filterhus och imkanaler finns i CEN/TS 17749.
Ventilationstak av typen med slutet filterhus, som är utformade på liknande sätt som standardfläktkåpor,
omfattas av detta dokument. Ventilationstak av typen med öppet filterhus omfattas inte och kräver en
särskild lösning för filterhusskydd. Skydd för utrustning under ventilationstak med öppet eller slutet
filterhus omfattas.
Ventilationstak av typen med slutet filterhus, som är utformade på liknande sätt som standardfläktkåpor, omfattas av detta dokument. Ventilationstak av typen med öppet filterhus omfattas inte och kräver en särskild lösning för filterhusskydd. Skydd för utrustning under ventilationstak med öppet eller slutet filterhus omfattas.
Fire extinguishing systems in commercial kitchens — System design, documentation, and test requirements
Subscribe on standards with our subscription service. When you use our service you can be assured the latest editions and easy access.
Read more about SIS Subscriptions