Standard Svensk standard · SS-EN 17855:2024

Livsmedel – Minimikrav för prestanda på kvantitativ mätning av livsmedelsallergenerna mjölk, ägg, jordnötter, hasselnöt, mandel, valnöt, cashewnötter, pekannötter, paranötter, pistagenötter, macadamianötter, vete, lupin, sesam, senap, soja, selleri, fisk och skaldjur

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 17855:2024

Livsmedel – Minimikrav för prestanda på kvantitativ mätning av livsmedelsallergenerna mjölk, ägg, jordnötter, hasselnöt, mandel, valnöt, cashewnötter, pekannötter, paranötter, pistagenötter, macadamianötter, vete, lupin, sesam, senap, soja, selleri, fisk och skaldjur
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This document specifies minimum performance requirements for methods that quantify the food allergens milk, egg, peanut, hazelnut, almond, brazil nut, macadamia nut, cashew, pistachio nut, walnut, pecan nut, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs, crustaceans, and wheat in raw and processed foodstuffs. Within the scope of this document, minimum requirements for an LOQ (Limit of Quantification) will be derived from threshold data of allergic consumers. For quantitative antibody-based methods, a normative annex will describe what specific information the method developer needs to deliver and how performance characteristics shall be validated. Regarding PCR and LC-MS/MS, information on performance characteristics are in parts covered by EN 15634-1 and EN 17644. This document does not apply to fragmented or hydrolysed food allergens, such as casein hydrolysates or soy sauce. It also does not apply to methods that deliver qualitative results only. Methods that cover gluten-containing cereals (wheat, rye, and barley) with regard to coeliac disease are covered by EN 17254.

Ämnesområden

Livsmedelsmikrobiologi (07.100.30) Generella metoder för kontroll och analys av livsmedel (67.050)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 17855:2024

Livsmedel – Minimikrav för prestanda på kvantitativ mätning av livsmedelsallergenerna mjölk, ägg, jordnötter, hasselnöt, mandel, valnöt, cashewnötter, pekannötter, paranötter, pistagenötter, macadamianötter, vete, lupin, sesam, senap, soja, selleri, fisk och skaldjur
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Foodstuffs — Minimum performance requirements for quantitative measurement of the food allergens milk, egg, peanut, hazelnut, almond, walnut, cashew, pecan nut, brazil nut, pistachio nut, macadamia nut, wheat, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs and crustaceans

Artikelnummer: STD-82090077

Utgåva: 1

Fastställd: 2024-09-19

Antal sidor: 24