Livsmedel - Detektion av livsmedelallergener med molekylärbiologiska metoder - Del 2: Selleri (Apiumgraveolens) - Detektion av en specifik DNA-sekvens i kokta korv genom realtids-PCR
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 15634-2:2019
Livsmedel - Detektion av livsmedelallergener med molekylärbiologiska metoder - Del 2: Selleri (Apiumgraveolens) - Detektion av en specifik DNA-sekvens i kokta korv genom realtids-PCR
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies a method for the detection of celery (Apium graveolens) in emulsion-type sausages (e.g. Frankfurter, Wiener).
Real-time PCR (polymerase chain reaction) detection of celery is based on an 101 bp (base pair) sequence from the gene of the mannitol dehydrogenase (GenBank Acc. No. AF067082 ) of celery (Apium graveolens).
The method has been validated on emulsion-type sausages (Bavarian “Leberkäse”) spiked with celery. For this purpose meat batter containing mass fractions of 50 % pork meat, 25 % pork fat, 23 % crushed ice and 1,8 % of a mixture of sodium chloride, nitrite, nitrate, phosphates and ascorbates was prepared according to a standard procedure for emulsion-type sausage. The meat batter was spiked with either ground celery seeds or celery root powder to 1000 mg/kg. Lower spiking levels were obtained by diluting with celery-free meat batter. The batter was stuffed into casings and heated at 65 °C for 60 min [1].
This document is intended to be used in addition to EN 15842 and FprEN 15634 1.
Livsmedel - Detektion av livsmedelallergener med molekylärbiologiska metoder - Del 2: Selleri (Apiumgraveolens) - Detektion av en specifik DNA-sekvens i kokta korv genom realtids-PCR
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
Internationell titel: Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 2: Celery (Apium graveolens) - Detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
Artikelnummer: STD-80017489
Utgåva: 1
Fastställd: 2019-10-10
Antal sidor: 32
Inom samma område
Varorna och tjänsterna som listas nedan ligger i samma ämnesområde (ICS-kod).