Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av resthalter med bromid - Del 2: Bestämning av oorganisk bromid
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 13191-2
Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av resthalter med bromid - Del 2: Bestämning av oorganisk bromid
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This European Standard specifies a gas chromatographic method for the determination of inorganic bromide residues in non-fatty foods.
Generally, the maximum residue levels are expressed in terms of bromide ion from all sources but not including covalently bound bromine.
The method is applicable to cereals, dried fruit, dried vegetables, dried mushrooms, fresh fruit and vegetables. It has been validated in interlaboratory studies on maize flour, carrot flakes, lettuce, potatoes, cereal flour and hazelnuts [1], [2].
Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av resthalter med bromid - Del 2: Bestämning av oorganisk bromid
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang