Mjölk och mjölkprodukter - Bestämning av nitrat- och nitritinnehåll - Del 1: Metod med kadmiumreduktor och spektrofotometri (ISO 14673-1:2004)
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN ISO 14673-1:2004
Mjölk och mjölkprodukter - Bestämning av nitrat- och nitritinnehåll - Del 1: Metod med kadmiumreduktor och spektrofotometri (ISO 14673-1:2004)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This part of ISO 14673 °IDF 189 specifies a method for the determination of the nitrate and nitrite contents of milk and milk products by cadmium reduction and spectrometry. The method is applicable to
-- whole and partly skimmed and skimmed dried milk;
-- hard, semi-hard and soft cheeses;
-- processed cheese;
-- whey cheese, caseins and caseinates, and dried whey.
The method may be performed using automatic equipment, in particular by segmented flow analysis (SFA) or flow injection analysis (FIA), thus reducing cadmium contamination in laboratory work places and waste water.
NOTE These methods are described in ISO 14673-2, IDF 189-2 and ISO 14673-3, IDF 189-3, respectively.
Mjölk och mjölkprodukter - Bestämning av nitrat- och nitritinnehåll - Del 1: Metod med kadmiumreduktor och spektrofotometri (ISO 14673-1:2004)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
Internationell titel: Milk and milk products - Determination of nitrate and nitrite contents - Part 1: Method using cadmium reduction and spectrometry (ISO 14673-1:2004)