Livsmedelsmaskiner - Fiskgiljotiner och -filéare - Säkerhets- och hygienkrav
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 15467:2014
Livsmedelsmaskiner - Fiskgiljotiner och -filéare - Säkerhets- och hygienkrav
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This European Standard specifies the safety and hygiene requirements for the design and construction of automatic fish heading and fish filleting machines, and using knives. This European Standard applies to machinery and equipment for the heading and filleting of fish in the fish processing industry. This European Standard deals with all significant hazards, hazardous situations, and events relevant to fish heading and filleting machines when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4). It deals with the hazards during the following phases of the intended use: assembly and installation, commissioning, setting and adjusting, operation, cleaning, fault finding, and maintenance. When drawing up this European Standard, the following assumptions were made: - only trained adult persons operate the machines; - the machines are used in workplaces with an illumination level that can be reasonably expected in such places. This European Standard is not applicable to fish heading and filleting machines that are manufactured before the date of its publication as an EN.
Livsmedelsmaskiner - Fiskgiljotiner och -filéare - Säkerhets- och hygienkrav
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang