Påverka den internationella rymdstandardiseringen

Välkommen på ett öppet digitalt intressentmöte där vi informerar om svenska organisationers möjlighet att vara med och påverka den internationella rymdstandardiseringen. Välkommen 30 maj 2024, kl. 09:00-10:00

Rymddata och avancerad rymdteknik spelar en alltmer central roll i ett robust samhälle, särskilt inom områden som krishantering, klimatövervakning och säker kommunikation. I mars 2023 presenterade EU-kommissionen en ny rymdstrategi för säkerhet och försvar. Rymden är inte bara en plats för utforskning utan också en resurs som påverkar vårt dagliga liv och vår framtid. Genom att stärka Sveriges position inom rymdfrågor och mobilisera den nationella expertisen kan Sverige dra nytta av aktiviteter kopplade till rymden, rymddata och teknologiska framsteg, samtidigt som det bidrar till globala insatser.

Ett internationellt standardiseringsarbete pågår inom detta område, men Sverige är för närvarande inte representerat. Därför undersöker vi på Svenska institutet för standarder, SIS, nu intresset för att starta en nationell kommitté för att kunna möjliggöra för svenska aktörer att påverka standardisering inom rymdteknikområdet genom att bjuda in er till ett webbinarium. Talarna kommer från Försvarets materielverk (FMV), Rymdstyrelsen och RISE. Programmet kommer inom kort.

Se vår intervju med Marcus Wandt  här, om vad han säger om vikten att Sverige engagerar sig i rymdindustrin

Anmäl dig till vårt digitala kostnadsfria intressentmöte 30:e maj genom att fylla i formuläret nedan.

Välkommen!

 

Anmäl dig här


Tid och Datum

Datum: 30:e maj
Tid: 09:00 - 10:00
Plats: En zoomlänk till mötet skickas via bekräftelsen.
Anmälan: Längst ner på denna sida.